17/6/14

Κυπραίοι φιλόζωοι τζαι πράσινα καττούθκια

Εδέχτηκα ένα τηλεφώνημα  εψές τη νύχτα: "ήβρα ένα καττούι πράσινο δαμέ που ήρτα να βάλω πεζίνα, βουρά με πουπίσω, κλαίει συνέχεια, εν κρίμα, θέλεις το;".

Αμέσως επεράσαν που τον νουν μου ούλλες οι αποτυχημένες προσπάθειες να σώσουμε ζωούθκια! Χαμουλιός σε επικίνδυνο σημείο δρόμου που όμως ετσιλλήσαμέν τον εμείς στην πόρτα της αυλής. Θκυο κατσοσιοιρούθκια μωρά που ενώ ήβραμε γάλα κατσίκας τζι εταΐζαμεν τα με το πιπερό, εν το αφομοιώναν τζι επεθάναν. Καττούθκια που παντού στο χωρκό που εφέρναμε σπίτι, πρώτα εκολλούσαν μας ring worm τζαι μετά εψοφούσαν, πουλιά που χτυπούν σε τζάμια τζαι ψοφούν την επόμενη μέρα κλπ κλπ. Η πρώτη σκέψη "λείψε που το ψυσικό να μεν σ' έβρει το κρίμα". Άσε που έχουμεν άλλους δέκα κάττους...

Η δεύτερη σκέψη φωνακτή, "φέρτο!"

Σε λλία λεπτά έχω στα σιέρκα μου ένα καττούι βαμμένο πράσινο στην Κύπρο του 2014. Αφέθηκε βοήθητο να κλαίει σε μια πεζίναν. Τι ωραίο πράμα έννεν; Εμεγάλωσα με κάττους τζαι πάντα υποστήριζά τους. Επειδή άμα πεις ότι αρέσκουν σου οι κάττοι οι συνήθεις απαντήσεις εν:

- Γιααααξ! Εν μπορώ να τους θωρώ, ξιμαρισιό!
- Θώρε, λατρεύκω τους σιύλλους αλλά τους κάττους εν τους ιμπόρω, εν γεμάτοι αρρώστειες!
- Η τρίχα του κάττου εν το πιο επικίνδυνο πράμα στον κόσμο, αν την καταπιεί το μωρό σου πεθανίσκει!
- Που ήμουν μιτσής αρέσκαν μου αλλά τωρά εν θέλω να μου τζίζουν!
- Αχάριστα ζώα, ώσπου τους ταΐζεις εν καλοί, άμα έβρουν φαΐν αλλού φέφκουν. Ενώ οι σιύλλοι...μπλα μπλα...

Σε λλία λεπτά το πράσινο καττούιν έτρωεν ξηρή τροφή τζι έπιννε νερό. Ήταν πολλά στερημένο. 


Πράσινο καττούι: η επόμενη μέρα!

Εδοκιμάσαμε να το ξεβάψουμε ελπίζοντας ότι εν νερομπογιά. Όχι.

Θα πάει καλά φαίνεται τζαι θα γίνει μέλος της οικογένειας των κάττων μας. 

Στην αρκή κάμνουν τους πολλύ bullying οι άλλοι που προϋπάρχουν, αλλά σε 1-2 μέρες αποδέχουνταί τους σαννα τζαι ήταν πάντα τζιαμέ. 

Εμείς για πόσες μέρες κάμνουμεν bullying; Σκεφτείτε.

Άμα πεινούν ζητούν φαΐ, άμα τους βάλεις σιωπούν. Ειλικρινές έννεν;

Άμα έβρουν καλλύττερα φέφκουν τζαι παν αλλού. Ειλικρινές έννεν;

Άμα κάμνουν κακκά τους τζαι πισσιά τους χώνουν τα. Έννεν καλά που κάμνουν;

Αρέσκουν τους τα χάδκια. Εν έχουν δίκιο;

Εν βάφουν ανθρώπους πράσινους με σπρέι. 

Έννεν καλά που κάμνουν;


26 σχόλια:

  1. Cat person forever φίλε! Καλοί, άγιοι οι shιύλλοι αλλά εν όπως τα μωρούθκια μια ζωήν, εξαρτημένοι που λλόου σου, εν μπορείς να πάεις πουθενά αν μεν μεριμνήσεις για λλόου τους. Οι κάττοι εν μάστροι, ανεξάρτητοι, αυτοσυντηρούμενοι αν χρειαστεί, αλλά προς πληροφορίαν των απανταχού dogpersons, οι κάττοι μια χαρά αναγνωρίζουν τον "δικόν" τους. Απλά δεν είναι "υποτακτικοί", θωρούν σε σαν ίσος προς ίσον. Τζιαι ποττέ εν βρωμούν, ούτε θέλουν μπάνιον, εκτός τζιαι αν είναι άρρωστοι.
    Για τους αθρώπους που το εκάμαν τούτον στον "ομονοιάτη" σας, εν έχω να πω κάτι, εν σαν να τους διώ αξίαν. Μόνον αθρώποι τα κάμνουν τούτα όντως, κανέναν ζώον εν εκφράζει "κατζίαν" τζιαι σαδισμόν τόσον συνειδητά όσον ο homo malakiens...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι φίλε μου, ούτε εγώ ασχολήθηκα με το ποιος το έκαμε ή το γιατί. για ποιο λόγο να το κάμουμε... κάποια πράματα εν αλλάσσουν.

      Διαγραφή
    2. Γούφι, έσιει τζιαιρό που προσπαθώ να γράψω για το πόσον "κοπέλλια" εν οι κάττοι, αλλά φκαίνει μου μια τεράστια ανάρτηση στην οποία παραληρώ:))) ευτυχώς έγραψες εσύ θκυο λόγια δαμέ τζιαι έδωκες μου ακόμα λίες μέρες να σκεφτώ πώς να δομήσω την ανάρτηση:)

      Κατά τα άλλα, Νίκο, τρομερή φάτσα ο ομονοιάτης:)

      Διαγραφή
  2. Πόσο άχρηστος μπορεί να ένει κάποιος, που όχι μόνο αφήνει αβοήθητο ένα μικρό γατάκι, αλλά βάφει το τζιόλας;
    Ώρες, ώρες σκέφτουμαι πως δεν έσιει σωτηρία τούτος ο τόπος, αλλά που την άλλη φωτεινές εξαιρέσεις σαν εσένα, κάμνουν με τζαι αναθεωρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ εν έκαμα κάτι, έχω ακόμα ένα καττούι που θα τρώει τζαι θα πίνει όπως τα άλλα.

      η κοπέλλα που το έφερε ξεκίνησε να πάει κάπου τζι εν εμπορούσε να αγνοήσει ένα πλάσμα που ήθελε βοήθεια. εκεί το μπράβο μας.

      Διαγραφή
  3. οι "πολιτισμένη" άνθρωποι ειναι η πιο περεξηγημενη ενοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διαχωρισμός σε κάττους και σιήλους εν πολλά ανθρωποκεντρικός.
    Έχω δει τα ίδια να κάμνουν σε πολλά ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι συμφωνώ. το έγραψα επειδή σε όποιον μιλήσεις για κάττους, απαντά σου για σιύλλους!

      εγώ ξέρεις έχω τζαι κάττους τζαι σκύλο τζαι ζουν μια χαρά αγαπημένοι.

      Διαγραφή
  5. Να σου ζήσει ο Πρασινής!

    Κάπως έτσι αποκτήσαμε κι εμείς σκύλο πριν λίγες μέρες.
    Κάποιος το πεταξε σε ενα χαρτοκιβώτιο μες τα σκουπίδια.
    2 μηνών μωρό.

    Και παρόλο που είπα : No more pets
    Εν εμπορούσα να πω όχι.

    Έτσι τωρά έχω τον Zero kai ton Bully.
    Και επειδή έχουμε και κουνέλια και ορτύκια,
    ειπα σύντομα να πιάσω τζιαι ψάρκα τζιαι παπαγαλάκια!

    Εννά σπάσω; χιχιχι αφου με περιτρυγιρίζουν.

    Κοίτα, εγώ μεγάλωσα μες τες κατσέλες τζιαι στες κουβέλες,
    οποταν ναι αγαπώ τα ζώα.

    Απλά εν είμαι πολλά pet person.

    Οκ μπορεί η ... μπιμπ-κοινωνία που εδημιουργήσαμεν, τζιαι ο μπιμπ-κόσμος που μπετόν
    να μεν βοηθά τζιαι πολλά τα ζώα να επιβιώσουν τζιαι πρέπει να τα φροντίζουμεν
    αλλά εν κρίμαν που τα έχουμεν για pet μας και αρέσκει μας να κάμνουμεν τους αφέντες
    και τους "καλούς".

    Ας αφήκουμεν τη σχέση μας με τα ζώα καθαρή, ειλικρινής που λες κι εσύ
    και αν έχουμεν τα κότσια ας αγαπήσουμεν έναν άνθρωπον όπως αγαπούμεν έναν καττούιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθκεια είναι ότι τα πισσία δεν τα θαφκουν (οϊ ούλλα τουλάχιστον) αλλά ψεκάζουν τα πάνω σε χόρτα, τοιχους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τούτο που λες εν το είδα ούτε εγώ. δηλαδή πάντα σκάβουν, κάμνουν, μυρίζουν, σιεπάζουν. τζαι βρομούν πολλά πολλά! :)

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν είναι μόνο οι αρσενικοί που το κάνουν αλλά "σημαδεύουν" τη περιοχή τους όπως τους σκύλλους, σε πολύ μικρότερες ποσότητες φυσικά. Θα τους δείς να γυρίζουν τον πισινό τους προς το αντικείμενο (τοίχους, καλάθους κλπ) με την ουρα τεντωμένη προς τα πάνω...αν κοιτάξεις προσεκτικά σε έτσι αντικείμενα θα δεις το ίχνος να ξεκινά από το υψός του γάτου και να τρέχει προς τα κάτω.

      Όσον αφορα το θέμα της διάσωσης συμφωνώ με τον Ασέρα 100%. Ασέρα δεν πιστεύω να είσαι του facebook αλλά θα είμαι πολλά περίεργος να δω τι σχόλια θα γίνονταν αν αναρτούσες το αρχικό σου σχόλιο στη σελιδα "Περιβαλλοντικά θέματα".

      Διαγραφή
    3. ο ασέρας εν έχει facebook. πάνω κάτω τζαι οι δικές μας φιλοζωϊκές ομάδες τα ίδια υποστηρίζουν. θα έφερνα μιαν κοπέλλα στο σχολείο να τους μιλήσει για στείρωση και μικροτσίπ αλλά εν το κανονίσαμε τελικά. αλλά στο θέμα της ευθανασίας νομίζω θα διαφωνήσουν λόγω "ευαισθησιών".

      ο ασέρας όμως μιλά με ελβετικήν ακρίβειαν ρολογιού. εμάς τα ρολόγια μας εν στο περίπου που δουλεύκουν. ή εν σταματημένα τζαι δείχνουν την σωστήν ώρα μόνο θκυο φορές την ημέρα. είχα την τύχη να μιλήσω πολλές φορές μαζί του τζαι πάντα αφοπλίζει με.

      Διαγραφή
  7. Υπεύθυνος για τα βάσανα τούτου του εγκαταλελειμμένου ζώου εν το ζώον που θέλει να έχει κάτταν ή κάττον (την μάναν του καττουθκιού) τζιαι δεν τον εστείρωσεν. Τζιαι σέναν Νίκο οι 10 κάττοι που λαλείς ότι συντηρείς, αν δεν τους στειρώννεις, θα γεννοβολήσουν τζιαι η θα τους φάει η πείνα, ή θα τους φάει η αρρώσκια, ή το αυτοκίνητον ή θα τα έβρει έανς μαλάκας τζιαι θα τα βάψει όταν θα τα βαρεθεί η μάνα τους τζιαι θα τα θκειώξει που το territory της εάν δεν σηκώννει άλλα. Μαθηματικά είναι αδύνατον να έχεις αύξησην του πλυθισμού με γεωμέτρικήν πρόοδον: φέτη 10, του χρόνου συν 5 κάττες Χ 5 καττούθκια, του άλλου 10 + 25 + 12X5, του άλλου 10 + 25 + 72 + 50 X 5 ...

    Όποιος δεν θέλει να θωρεί καττούθκια δυστυχισμένα, καττούθκια να ψοφούν κάτω που τους τροχούς, καττούθκια να τα βασανίζουν αυτοί που θα τα εβρουν αδέσποτα, καττούκια που ψοφούν που την πείναν, που την κακοσίτησην, που τες αρρώσκιες, ή στειρώννει τζιαι περιποιείται αυτά που θέλει τζιαι αυτά που μπόρει να τους προσφέρει αξιοπρεπήν διαβίωσην τζιαι περιβάλλον στο οποίον να εν ευχαριστημένα (περιποιείται σημαίνει κάθε δύο μήνες να τους βάλλει frontline για τα τσιβίτζια τζιαι για τους ψύλλους τζιαι κάθε 3 μήνες να τους βάλλει φάρμακον για την ταινίαν τζιαι για τα σκουλούτζια).

    Όποιος απλά ταΐζει κάττους ή σσιύλλους, χωρίς να τα φροντίζει στο έπακρον (στείρωση, αντιπαρασιτικά, φαΐ τζιαι αρκετός ζωτικός χώρος χωρίς ρίσκα για την ζωήν τους) λυπούμαι για όσους θεωρήσουν ότι είμαι σκληρός, αλλά θεωρώ ότι βασανίζουν το ίδιον τα ζώα όπως τους άλλους ούλλους που τα εγκαταλείπουν. Βασανίζουν τα με active τρόπον μάλιστα τζιαι πολλαπλασιάζουν τζιαι την δυστυχίαν επιπλέον. Τουλάχιστον οι άλλοι βασανίζουν τα μόνον.

    Τζιαι αυτοί που λαλούν ότι εν ξημαρισμένα τζιαι νεκατσιούν τα, έχουν δίκαιον όταν είναι απεριποίητα. Ένας κάττος που δεν είναι προστατευμένος που τα σκουλούτζια (τρώει ποντικούς, τρώει πουλλούθκια, έρκεται σε επαφήν με άλλους κάττους), αν τον αφήννει κάποιος να κάθεται πάνω στο κρεβάτιν του μωρού του, ή αν το μωρόν του το χαδεύκει τζιαι το φιλά, μπορεί να του περάσει την ταινίαν. Ένας αδέσποτος ή εγκαταλελειμμένος στην φύσην του κάττος, δεν έχει διαφοράν που την ποντίκαν ή που τον αλουπόν. Ένας κάττος που έχει ταινίαν, είναι ένας δυστυχισμένος κάττος. Δεν ζει στο φυσικόν του περιβάλλον αλλά στο περιβάλλον που του αφήννουν οι αθρώποι για να ζήσει. Είναι παραφύσικος τζιαι μόνον αυτός που αναλαμβάννει την ευθύνην της ζωής του μπορεί να του δώκει κάποιαν προστασίαν, ασφάλειαν τζιαι καλή διαβίωσην.

    Προστάτης των ζώων μισοδότζιν δεν υπάρχει. Ή αναλαμβάννεις την ευθύνην του χτήνού εξ ολοκλήρου ή συντίνεις τζιαι σύ σε αυτήν την μαζικήν παραγωγήν δυστυχίας.

    Για μέναν τούτα που γράφω δαμαί για τα ζώα είναι μαθηματικά.

    Μια στείρωση είναι 50 με 100 €. Ο φιλόζωος που δεν έχει ή δεν θέλει να τα δώκει, αν αν πραγματικός φιλόζωος που θέλει να σώσει έναν γατάκιν θα του κάμει ευθανασίαν που είναι γύρω στα 30€. Όποιος δεν έχει μαθηματικόν μυαλόν να κάμει ευθανασίαν να σταματήσει έναν κύκλον δυστυχίας, απλά πιάννει την σκυτάλην που έναν άλλον που την άρκεψεν τζιαι συνεχίζει την.

    Γράφω τα τούτα ούλλα Νίκο διότι άμαν είσαι φτανόκαρτος δεν έχεις την δυνατότηταν να συνάξεις ούλλην την μιζέριαν των ζώων για να τα γλυτώσεις χωρίς στο τέλος να μπεις σε έναν αδιέξοδον. Τζιαι με 10 κάττους αστείρωτους, είσαι ήδη σε αδιέξοδον, τζιαι αν είσαι φιλόζωος, εν να έρτει η ώρα πον να το πληρώσεις εσύ αλλά δυστυχώς τζιαι τα καημένα τα ζώα που θέλεις να προστατέψεις.

    Δεν φτάννει να θέλεις να σώσεις έναν ζώον. Πρέπει τζιαι να μπόρεις. Αλλιως 30€ ευθανασία. Εν η μόνη έντιμη φιλοζωία άμαν έν ημπόρεις.

    Γράφω τα μονοκόμματα τζιαι απόλυτα, όπως είναι η στιγνή πραγματικότητα των αφρόντιστων ζώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρω, είπες μου τα ξανά τζαι εν μπορώ να τα αρνηθώ. Αλλά πρέπει να λάβεις υπόψιν τζαι το ότι δαμέ που ζούμε οι συνθήκες εν διαφορετικές. Παράδειγμα ο πρώτος μου σκύλος ήταν στειρωμένος τζαι με το μικροτσίπ του. Εφάαν μου τον αδέσποτα λυκόσκυλα που τις πρώτες μέρες που εμετακόμισα στο χωρκό.

    Αν δεν το μαζέψω το καττούι ή αν το κάμω ευθανασία εν βοηθώ γιατί στον τόπο που ζω τούτο θα συμβαίνει για 50 χρόνια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ;))

      Φίλε μου, ξέρεις ότι δεν εν για σέναν που τα έγραψα. Έγραψα τα έτσι ξερά τζιαι ωμά, για να ακούσουν άλλοι. Μακάροι να είχεν πολλούς συνειδητοποιημένους Κυπραίους σαν εσέναν. Δεν πιστεύκω ότι τούτον θα συμβαίνει άλλα πεήντα χρόνια. Πριν 20 χρόνια δεν εφαντάζουμουν ότι θα εσυναντούσα αθρώπους σαν εσέναν. Τζιαι τούτος είναι ένας λόγος να μεν απογοητεύκεσαι τζιαι να θεωρείς ότι αξίζει τον κόπον να είσαι avant-guard. Άμαν είσαι εσύ τέλειος, να κρατήσεις τα καττούθκια που ΜΠΟΡΕΙΣ να συντηρήσεις όπως πρέπει (τα άλλα ευθανασίαν - η ευθανασία είναι το αποτέλεσμαν της κακής "δημογραφικής" πολιτικής τζιαι όχι της σκληρότητας σου εσέναν, οι αρρώσκιες τζιαι η κακοπέραση εν πιο κληρές ) τζιείνοι που θα σε έχουν για αρχηγόν (οι κόρες σου για παράδειγμαν, τζιαι άλλοι διαδυκτιακοί φίλοι που εμπνέεις) θα γινούν καλλύττεροι :))

      Καλή συνέχεια τζιαι κουράγιο στην δύσκολη κατάσταση που έχεις να χειριστής. Εγώ θα αρρώστουν με το καττούι που εσύναξες.

      Διαγραφή
  9. χαίρομαι για την υποστήριξη στους κάττους, νομίζω πολλοί εν τους συμπαθούν γιατί πολλά απλά μοιάζουν μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείνα εμέναν η θεωρία μου είναι ότι οι μισοί αθρώποι εν κάττοι (θέλουν territory δικόν τους, δεν θέλουν αρχηγούς τζιαι ιεραρχίες, θέλουν σχέσεις που τους κάμνουν καλόν) τζιαι οι άλλοι σσιύλλοι, αρέσκει τους η ιεραρχία, το αρχηγηλλίκκιν ή το να ακολουθούν έναν αρχηγόν, σιαίρουνται με την ομάδαν δεν, αρρωστούν με τον ατομικισμόν ... Εγώ με τους αθρώπους - σσύλλους δεν κάμνω το καλόν παρόλον που λατρεύω τα σκυλιά.

      Διαγραφή
    2. οι κάττοι εν ειλικρινείς. είπε το τζαι ο μπ. μπρεχτ

      Διαγραφή
  10. Τζείνος που κάμνει απανθρωπιές σε ζώα βρίσκει το που αλλού πάρακατω στη ζωή του. Είμαι πεπεισμένος για τούτον.

    Bananistane, ο κάττος μου ουδέποτε εκατούρησεν εκτός του αποπάτου του. Σημειωτέον ότι δεν τον εκπαίδευσα καθόλου για να το χρησιμοποιεί, που την πρώτην ημέρα -ακριβώς πριν ένα χρόνο που σήμερα- έμπαινεν τζειμέσα για τουαλέτταν!

    Νίκε μου, να τον χαίρεστε! Εν φάτσα τζιαι νομίζω εννα γίνει ευτυχισμένος κοντά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι με τον Ασέρας δαγκωτό, χαίρομαι που έχει την ώρα να σου πει όσα δεν προλαβαίνω εγώ! !!
    Και γιατί δεν το κανονίσατε τελικά με την "κοπέλα";; Ααα;; Αα;; :)) Οι διαλέξεις μας μπορούν να επικεντρωθούν σε όποιο θέμα θέλεις εσύ, μάλιστα τώρα ειδικά στο δημοτικό επικεντρωνόμαστε σε άμεσα ζητήματα, δλδ κακοποίηση/κακομεταχειριση- τι είναι, τι κάνουμε, πού καταγγέλνουμε και γιατί και μετά μιλούμε τη στείρωση και το τσιπ γύρω από το ζήτημα της υπευθυνότητας και της ενημέρωσης φυσικά. Καμιά φιλοζωική δεν υποστηρίζει την ευθανασία εκτός από τον Παφιακό, όπου δυστυχώς κάνουν πολλές και κανείς δεν ξέρει με ποια κριτήρια. Προσωπικά έχω επαφή με πολλούς συνδέσμους, όπως ξέρεις, και δεν θανατώνουν ζώα εκτός σε πολύ εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις (ανίατες ασθένειες προχωρημένου σταδίου κυρίως). Οι δήμοι προχωρούν σε ευθανασίες, αν και δεν το παραδέχονται, καθώς τους το επιτρέπει, το επιβάλλει καλύτερα, η νομοθεσία.
    Γνωρίζω ότι είσαι πολύ καλός δάσκαλος, δίνω πίστωση σε οποιαδήποτε "βίδα" σου ή αμέλεια (χεχεχε), θα περιμένω τηλεφώνημα τη νέα σχολική χρονιά, γιατί και οι δύο ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι θέμα παιδείας πρωτίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούλλα πολλά καλά! η βίδα όμως;;;;
      κοίτα, εν έπιασα την "κοπέλα" επειδή τελικά ήρθαν από το birdlife και μιλήσαμε για μεταναστευτικά πουλιά του τόπου τζαι παράνομη παγίδευση. ήβρα το πιο κοντά στις εμπειρίες τους τζαι εν ήθελα να χάσω άλλο δίωρο γιατί τα μαθηματικά της γ' τάξης φέτος με νέα βιβλία μας εβάλαν τα θκυο πόθκια σε ένα παπούτσι. το σεπτέμβριον σίουρα!

      Διαγραφή
  12. Είστε σίγουροι ότι είναι μπογιά, εν τω μεταξύ; Στα σκυλιά υπάρχει ένα σύνδρομο, αν το λέω σωστά, που γεννιούνται πράσινα, ένεκα ενός υγρού κατά τον τοκετό, το οποίο εξαφανίζεται σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι, είναι μπογιά και μάλιστα λαδομπογιά, δυστυχώς. σιγά σιγά φεύκει όμως που αλλάσσει το τρίχωμά του. που την άλλην κάμνει πολλά καλή κάλυψην απόκρυψη που τους θηρευτές του!

      Διαγραφή