2/12/13

Κάμνω (τα) σαλάτα

Φέτος, έσπειρα δεκάδες σπόρους φύρδην μίγδην. Αντί να βάλλω έναν έναν σπορούιν σε θήκες τζαι μετά να μεταφυτεύκω, ήβρα πιο εύκολη λύση. Εν πείραμα τζιόλας αλλά δικαιολογίες, εν θέμα χαρακτήρα. Βαρκούμαι την τάξη τζαι την πειθαρχία, δυσκολεύκουν με πολλά.

Επίσης εν μου αρέσκει το πολλύν το καλόπιασμα του στιλ "βάλλω σε μόνο σου σπορούι μου τζαι ποτίζω σε καλά, γίνε μεγάλο τζαι τρανό". Όι! "Μαζί με τους άλλους σπόρους πυκνά πυκνά θα μεγαλώσεις". Καλλύττερα πολλοί τζαι αδύνατοι παρά 10 τζαι να δρατζιάσουν. Αλλά οι πολλοί μαζί δεν είναι αδύνατοι τελικά.. 


Δέτε τους, εκάμαν δάσος που ρόκκες, δάσος που μαρούλλια, ρεπάνια, μαϊτανούς, κόλιαντρους, λάχανα, καρρόττα, πατάτες, σκόρτοι τζαι συμβιώνουν μια χαρά.

δάσος μαρουλιών
δάσος κότσιηνων μαρουλιών


Κόφκω κόφκω τζι εν σαν να μεν έκοψα. Κόφκω μερικά φυλλούθκια μαρούλλι που το ένα τζαι μερικά που άλλο. Με λλίους σπόρους μαρουλιού θα φάω πολλές σαλάτες. Την ώρα που θέλω τζαι όση θέλω. Αν πιάσω έναν μάρουλλον που τη φρουταρία θα φάω μια φορά τζαι ο υπόλοιπος θα σαπίσει στο ψυγείο σε μιαν πλαστικήν τσέντα.

τα σπανάσια που αρκέψαν να παίρνουν τα πάνω τους

νεκατωμένα τζαι αρωματικά, δαμέ κυπριακή μέντα
το έμπειρο μάτι θωρεί να συμβιώνουν παντζάρκα, βασιλιτζιοί, σπανάσια, κρεμμύθκια, κόλιαντροι...

άτε πάμεν έσσω!
Σαν ιεροτελεστία κόφκω προσεκτικά φυλλαράκια μαρουλιού, ρόκκας, κρεμμύθκια, κόλιαντρο, βασιλικό, σπανάσιη, φύλλα που ππαντζιάρι, κάρδαμο τζαι βάλλω τα μεσ΄ το φυγόκεντρο (όι ότι θέλουν πλύμμα).

10 ευρώ μόνον ΙΚΕΑ αλλά πολλά χρήσιμο!

τζαι ξινό ρόδι, γιόρκιν...

τζαι ποξαμάθκια κριθθαρένα που την Κρήτη, τζαι τυρί παρμεζάνα ιταλικό
Προσθέτω ρόδι γιόρκι, αλλά τζαι τυρί, λάδιν ελληνικό (παρόλο που έχουμεν ελιές το ελληνικό εν ασύγκριτο), ξύδι βαλσάμικο τζαι ποξαμάθκια που τα γοράζουμε. Η πλήρης αυτάρκεια εν όνειρο απατηλό αλλά τελικά τζαι υπερτιμημένο. Γίνεται να τα κάμνεις ούλλα μόνος σου; Τζαι τι αξίαν έσιει; Πώς θα μοιραστείς; Πώς θα γεφτείς το άγνωστο;

τζαι ελιόλαδο τζαι  ξίδι βαλσάμικο με μέλι που στερεάν Ελλάδα

Τον τελευταίον τζαιρόν έτυχε να εμπλακώ σε διάφορες συζητήσεις διαδικτυακές κυρίως, όπου ο καθένας φκάλλει ούλλον του τον ρατσισμό, για το ποια εν τα καλλύττερα, να μιλάς τα κυπριακά ή τα ελληνικά, οι monsieur doumani ξα τα παραδοσιακά τραούθκια, η αθεΐα ξα να πιστεύκεις τζαι άλλα παρόμοια. Πρέπει με το ζόρι να ταχτούμε σε μιαν ομάδα για να ΄χουμεν φίλους τζαι αντιπάλους. Εγιώ αρνούμαι. Εν γίνεται δηλαδή να μεν νιώθω με κυπραίος, με έλληνας, με ευρωπαίος, με θρήσκος, με άθεος, με χωραϊτης, με χωρκάτης αλλά να είμαι λλίο που ούλλα; 

Σκέφτου το, γίνε σαλάτα!



7 σχόλια:

  1. Απόλαυση όπως πάντα.
    Σχετικά με την τελευταίαν παράγραφο:

    http://woofisarfkai.blogspot.com/2013/09/blog-post.html

    http://woofisarfkai.blogspot.com/2013/10/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, woofis, είσαι δυνατός θεωρητικός πάνω σε τούτα. εγιώ αγγίζω τα διαισθητικά τούτα τα θέματα τζαι μετά ανακαλύπτω ότι έσιει τζαι βιβλιογραφία! όπως τζαι να ΄ναι εν σημαντικό να συγυρίζεις τις σκέψεις σου. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :) Νίκο είσαι μια απόλαυση.

    Αρέσκει μου η σπορά τουρλού τουρλού. όποτε έβρουμεν χώμα με τον Συμβίο, φυτεύκουμεν αβέρτα, τουρλού τουρλού. Έτσι έφα τις πιο μητσιές πατάτες τζιαι τα πιο μητσιά καρπούζια. αλλά εν γλυτζιά τα άτιμα, έτσι όπως μάχουνται να γελάσουν του διπλανού σπόρου, να πιαν τζίνοι παραπάνω νερό τζιαι χώμα. τελικά συνειδητοποιούν ότι εν γίνεται να γελάς του γείτονά σου, τζιαι μεγαλώνουν σιγά σιγά μαζί. εν πιο δυνατοί έτσι:)

    Αρέσκει μου τζιαι η σαλάτα που έκαμες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να 'σαι καλά, Δεσποσύνη μου! έτσι όπως τα λαλείς τα σκέφτουμαι τζι εγιώ.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Η Κρήτη εν ό,τι θέλει να είναι η Κύπρος αλλά εν μπορεί. τάδε έφη Τοουλής

      Διαγραφή
  5. Τέλειος παραλληλισμός σαλάτας και σαλάτας........

    ιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή