25/1/13

Η εκκόλαψη!

Πείτε το "τύχη του ατζιαμή", πείτε το "άψογη οργάνωση τζαι εκτέλεση" (χα χα!) εκκολάψαμεν 4 πουλλούθκια που τα 8 που έβαλα στην αυτοσχέδιαν εκκολαπτικήν μας! Την 14η μέρα έκαμα αφκοσκόπηση τζαι αποφάσισα να απαλλαγώ που 3 αφκά που μου φάνηκαν μη γονιμοποιημένα. Τζαι όντως έσπασά τα τζαι εν είχαν τίποτε μέσα. 

Είχα 5 αφκά που εφαίνουνταν ζωντανά τζαι γεμάτα. Είχα κάποιους φόβους ότι εν θα πετύχαινε το πείραμα επειδή κάποιες φορές επήεν η θερμοκρασία στους 39.2 λόγω του ότι εν είχα θερμοστάτη τζαι ήμουν εξαρτημένος τζαι που την εξωτερική θερμοκρασία. 
Η λύση μου ήταν να αννοίω το κουτί για λλία δευτερόλεπτα για να ππέφτει λλίον η θερμοκρασία τζαι να ελαττώνω την ένταση του φωτός της λάμπας με το ντίμμερ.

Η επόμενη έκδοση της εκκολαπτικής μας θα έσιει θερμοστάτη τζαι ανεμιστηρούι του κκοππιούτερ για να ανακυκλώνεται ο αέρας.

Που λέτε την 18η μέρα εσταμάτησα να τα γυρίζω γιατί πρέπει να τα αφήκεις ήσυχα να προετοιμαστούν για την έξοδό τους. Αύξησα την υγρασία για να μαλακώσει το τσόφλι τους τζι εμείωσα την θερμοκρασία γιατί αποκτούν πλέον που μόνα τους μιαν θερμότηταν. Την 21η μέρα ενιώσαμε μεγάλη συγκίνηση γιατί αρκέψαμεν να ακούμεν τσίου τσίου ενώ τα αφκά ήταν άθικτα. Απίστευτον πράμαν. Μετά έσπασε το πρώτο τζαι είδαμε το θαύμα της ζωής με τα μμάθκια μας. Όσα φκαίνουν αξίζει τους να ζήσουν γιατί εν μεγάλος ο κόπος που κάμνουν. Πάνω που 3-4 ώρες προσπάθεια, κομματούι κομματούι.

Αφαίρεσα το κάλυμμα τζαι έβαλα έναν τζάμιν πουπάνω για να μεν χάνουν οι κόρες το θέαμα τζαι έβαλα την εκκολαπτικήν σε κεντρικό σημείο του σπιθκιού. Εφκήκαν 4 ζωντανά, 2 τζίτρινα, έναν μαύρο τζι έναν καστανόν! Το πέμπτο ήταν ολοκληρωμένο αλλά εν εκατάφερε να εκκολαφτεί. Αφού εκκολάφτηκαν άφηκά τα λλίες ώρες μέσα για να στεγνώσουν τζαι μετά έβαλά τα σε κουτί με λάμπα περίπου στους 30 βαθμούς κελσίου με φαΐν τζαι νερόν.

Οι φωτογραφίες της Λένιας Γαβριήλ μιλούν που μόνες τους.

η εκκόλαψη του Ποσειδώνα!μιαν εβδομάδα μετά...βουρούν το έναν το άλλο!α! τζαι ούλλη μέρα τρων!

Εννοείται ότι είμαι πολλά ικανοποιημένος!20 σχόλια:

 1. OI LAOMON.

  -EVROS

  (EKOLLHSEN TO CAPS LOCK)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Niko, sigxaritiria, en polla omorfa ta pouloudkia sas....alla tzines i tsillarkies tous....hmmm nekatsio tes.....kai tou xronou thoro se na klonopiis agelada!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχο.. η πιο όμορφη ανάρτηση .. φεύγω με ένα χαμόγελο.. Καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. masialla sou re! eixa tziai egw pou hmoun mitsia. Estinnetoun enas geros ompros pou to dimotiko tziai epoulan ta, ena diploselino to ena. Ta kaimena. Meta pou emegalosen esteila to stin pitsillia ston gouman ths thkias mou. Ypopsizoumai na to efa se morfin afkolemis to epomenon pasxa.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είσαι σπουδαίος ρε!
  Μάσσιαλλα σου!
  Εννα μας βάλεις τζαι τη συνταγή της αυκολέμονης; χε χε χε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχαριστώ για την επίσκεψη τζαι σιαίρουμαι που σας άρεσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μου έφτιαξες το σαββατοκυρίακο! :) Να 'σαι καλά! Να σου ζήσουν! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. χαίρομαι Γεωργία! ευχαριστούμε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο, να τα σιέρεστε
  Φαντάζουμε εν ενθουσιασμένες τζιαι οι κόρες σου. Άτε τζιαι σε νέες εφευρέσεις τζιαι εφαρμογές.

  Νίκο, έχουμε εγκαίνια του Μουσείου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ώρα 6 μ.μ.
  αν έσιεις χρόνο έλα, θα χαρώ να σε δω. Ισχύει τζιαι για άλλους φίλους η πρόσκληση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το θαύμα της φύσης. Εν που τες φορές που σκέφτουμαι αν πρέπει να τρώω κρέας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι, αλλά αφού φάμεν τα σουβλάκια μας στην Σκαρίνου. μεν βιάζεσαι!

   Διαγραφή
 11. Απαντήσεις
  1. ναι, πολλά δυνατός! τωρά έγινε 15cm παλλικαράκι! όρνιθες από σπίτι!

   Διαγραφή
 12. Μπράβο Νίκο. συγχαρητήρια. Αξιος δάσκαλος!
  ιων

  ΑπάντησηΔιαγραφή