26/6/12

η Περσεφόνη

Η Περσεφόνη εν η τελευταία μας κάττα. Ο Δάφνης, η Amy τζαι ο Eddie εχάθηκαν. Εν στειρώνουμε τους κάττους μας, ούτε τους παίρνουμεν στον κτηνίατρο, οπότε τι να περιμένεις σε έναν τόπο γεμάτον αδέσποτα τζαι αυτοκίνητα.

Πριν λλίους μήνες η Περσεφόνη εγέννησε τέσσερα καττούθκια, η πρώτη της γέννα. Η έλλειψη εμπειρίας την οδήγησεν να τα γεννήσει κάτω που κάποιες καππαρκές στην αυλήν μας. Εθήλαζε τα κανονικά μέχρι που μιαν νύχταν εμφανίστηκεν ένα μεγάλο αδέσποτο τζαι τα εσκότωσεν ούλλα. Εμάζεψα τα που χαμέ γεματωμένα τζαι ζεστά με μαύρην καρκιάν τζαι το μόνο που εσκέφτουμουν ήταν πώς να το πω των κόρων μου που είχαν τόσες προσδοκίες. 

Η Περσεφόνη μας έκλαψεν τα με τον τρόπον της αλλά ο θρήνος της ήταν πολλά σύντομος. Οι κάττοι εν έχουν την τύχη τζαι την ατυχίαν να έχουν έναν εγκέφαλον σαν το αθρώπινον που κάμνει τους απλούς νόμους της φύσης περίπλοκους τζαι παράγει στις συνάψεις του έναν σωρόν συναισθήματα.

Προς μεγάλην μας χαράν λοιπόν στον μήναν ήταν πάλε έγκυος.

Η τζοιλιά της σιγά σιγά έγινεν τούμπανον αλλά ήταν ήρεμη, σαν να ήξερε τι να κάμει τούτην την φοράν. Επεριμέναμεν που μέραν σε μέραν να την δούμεν ξεφούσκωτην αλλά τίποτε.

Εφεύκαμεν για ταξίδιν οικογενειακόν τζαι είπαμεν "άτε ώσπου νάρτουμεν πίσω η Περσεφόνη εννάν γεννημένη σίουρα, εν γίνεται".

Τζαι πράγματι! Ξεφούσκωτη τζαι χωρίς περιττά κιλά της εγκυμοσύνης! Kate Moss! Αλλά το μεγάλον ερώτημαν ήταν πού εν τα καττούθκια.

Βουαλά! 

Σε μιαν ντουλάππαν της ΙΚΕΑ μεσ' το γκαράζ που ετρύπωσεν πουπίσω της. Τζειμέσα εν μπαίνει με σιύλλος με αλουπός. Έξυπνον. Τζαι αγαπά τα πολλά, θηλάζει τα τζαι καθαρίζει τα σαν έμπειρη πλέον μάνα.


έξι!

Μπράβο Περσεφόνη!

12 σχόλια:

  1. 'κοιμήσου Περσεφόνη,
    στην άγκαλιά της Γης,
    στου κόσμου το μπαλκόνι,
    ποτέ μην ξαναβγείς...'

    να σας ζήσουν... :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η δική μας η Περσεφόνη ελπίζω να μείνει πάνω που την γην :)

      ευχαριστούμε Νόνη!

      Διαγραφή
  2. Είμαι τζιαι γω cat person! Καλά ούλλα τα ζώα αλλά οι κάττοι εν το κάτι άλλον. Ειδικά τζιείνον το κοτσιηνίν στες φωτογραφίες φαίνεται μεγάλον κόζιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε μα είδες ίντα ρεμάλιν ένι;

      τζι εγιώ πάντα είχα κάττους. εν οι παραξενιές τους, ο τσαμπουκκάς τους, η ανεξαρτησία τους, που εν συμφεροντολόγοι σαν τα μωρά, εν κάμνω δίχα τους!

      Διαγραφή
  3. Τζαι εγώ το κοτσιηνίν έβαλα στο μάτι. Σαν τους κάττους εν έχει συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμέναν αρέσκουν μου τα γκρίζα τιγρέ στην εμφάνισην. στην επόμενην γέννα αν θέλεις κοτσιηνίν ευχαρίστως να σου δώκουμεν!

      Διαγραφή
  4. Εγίνης τζαι παππούς σε νεαρή ηλικία! Αρέσκουν μου τζαι μένα οι κάττοι, αλλά μόνο ένας εκατάφερε να ζήσει 10 χρόνια (τζαι πάει). 'Άλλους εφάν μου τους τα αυτοκίνητα, άλλοι εδηλητηριαστήκαν (Πάνω σε τούτον έχουμε πολλούς παλαβούς Κυπραίους) τζαι άλλοι εξαφανιστήκαν που προσώπου γης.
    Το σίουρο είναι ότι οι γάτοι εν ζώα με χαρακτήραα τζαι προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε τζαι σε μας στεριώνουν οι κάττοι δυστυχώς. αμα δεν τους έσιεις σπίτι με τα εμβόλια τους τζαι στειρωμένους ξέχασέ το, χάνουνται.

      Διαγραφή
  5. Να σας ζήσουν τα πουρέκκια σας!
    Εμείς εγεννήσαμεν πριν 1,5 εβδομάδα (τζαι μας 6 ένι)!

    Καισι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χα χα! εν πολλά 6! πάντως της περσεφόνης ζουν όλα και είναι υγιέστατα. η περσεφόνη χτυπήθηκε από αυτοκίνητο αλλά ανέβαινε σκαλί σκαλί το δεντρόσπιτο τραυματισμένη για να τα θηλάσει. το μεγαλείο της μάνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή