16/1/12

η ταχύτητα της ζωής μας

Το τοπίο ήταν πανέμορφο σαν πίνακας, το νερό γαργαληστό και το μέρος που βρισκόμασταν εύκολα προσβάσιμο και πολύ κοντά στο χωριό. Παρόλα αυτά ήμασταν μόνοι μας. Όταν ρώτησα τον Τiho το γιατί, πήρα την πιο κάτω απάντηση:


Ο Tiho βέβαια δεν είναι τυχαίος. Ταξίδεψε με το ποδήλατό του από την Βοσνία στην Ιταλία(!) κι έζησε την κάθε στιγμή με την ταχύτητα που πρέπει να ζούμε τη ζωή μας. Στο ποδήλατο προλαβαίνεις να δεις, να μυρίσεις, να γευθείς και να αγγίξεις. Και αυτό κάναμε στην βόλτα μας στο χωριό μου, όπου ονειρεύομαι μια διαδρομή στην ταχύτητα της ζωής. Γιατί φαίνεται ότι το χρειαζόμαστε, το είδα στην φτωχή προσέλευση του κόσμου όταν προβλήθηκε η ταινία (η οποία ήταν δωρεάν και είχαμε τους συντελεστές της διαθέσιμους για συζήτηση).

υ.γ. μην τολμήσετε να σκεφτείτε ότι τούτη η ανάρτηση δεν έχει σχέση με το δεντρόσπιτο. το δεντρόσπιτο μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά οι προεκτάσεις του είναι παντού.


4 σχόλια:

 1. Μου άρεσε που είδα φαναράκια αναμμένα απόψε στο δεντρόσπιτο :)) Μπορεί όπως λες να ολοκληρώθηκε αλλά δεν τελείωσε.. Ενσωματωμένο στο δέντρο ακολουθεί την υπέροχη βόλτα της φύσης που πάντα σε ξαφνιάζει.. Ακριβώς όπως κ οι βόλτες με το ποδήλατο. Κρίμα που δεν ήμουν εκεί να δω την ταινία..
  Η σκέψη μου πήγε εδώ.. http://www.youtube.com/watch_popup?v=Cj6ho1-G6tw&vq=medium

  Χαιρετίσματα στον Tiho!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κρίμα, εύχομαι τα άλλα τα πήγαν καλύτερα.

  aurora

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κρίμα; Η λέξη κρίμα στα αρχαία ελληνικά άρα και αρχική της σημασία σημαίνει απόφαση... όχι μετάνοια.

  Αλλά η κατάντια στις λέξεις αντιπροσωπεύει την κατάντια στον τρόπο σκέψης μας.
  Δεν μετανοιώνω ποτέ για κάτι που αποφάσισα αφού είχα το δικαίωμα, τη νόηση και τα δεδομένα να αποφασίσω, είτε αυτό είναι να δω μια προβολή που με ενδιαφέρει είτε είναι να παλέψω για κάτι που πιστεύω.

  και αφού μιλάμε για τον Tiho ακόμη κάτι που ζήτησε να μεταφέρω στην χθεσινή τελευταία μας κουβέντα "Earth is too round for us to sit in a corner". "Η γη είναι πολύ στρογγυλή για να καθόμαστε στη γωνιά μας (στα βραστά μας).

  Κέρδισα πολλά αυτές τις τρεις μέρες (φίλους, ζεστασιά, σύμπνοια, γνώσεις..) λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να το μοιραστώ με περισσότερους..

  Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "σύμπνοια"..

  τι όμορφη λέξη :))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή